Из историје

Исус је био јеврејски проповедник и рабин из Назарета, кога су многи Јевреји сматрали великим учитељем. Након мученичке смрти, постао је централна фигура хришћанства и важна фигура у неколико других религија. Муслимани га сматрају пророком, хиндуисти аватаром, а хришћани месијом и Сином Божјим, називајући га Исус Христос.
Исус је своје учење износио у виду кратких алегоричних прича којима је примерима из свакодневног живота преносио духовне поуке. Већина проучавалаца се слаже да је Исус био Јеврејиниз Галилеје, да су га сматрали учитељем и исцелитељем, да га је крстио Јован Крститељ и да је разапет у Јерусалиму по наређењу римског гувернера Понтија Пилата под оптужбом за заверу против Римског царства.
Хришћани верују да је Исус месија (то јест, Христ) чији је долазак најављен у Старом завету, што је основна тачка њиховог разилажења са јудаизмом. Хришћани претежно верују да је Исусинкарнација Бога, Син Божји који је дошао да донесе спасење и измирење с Богом, који је васкрсао након свог распећа.

Димензије

Величина: 50x50
Стил осликавања: Византијски

Како купити?

Цена: 40€

Како наручити?

> Путем e-maila
> Купиндо(ускоро)
> PayPal(ускоро)