Из историје

Према Библији, Исус Христос је Син Божји, којег је родила Девица Марија благодаћу Светог духа у граду Ветлејему. После Благовести, Марија је била заручница сродника Јосипа. Цар Августзаповедио је пописивање становништва па су Јосиф и Марија из Назарета кренули у Витлејем. Због гужви нису могли наћи место у свратиштима па су на крају завршили у пећини пастирској или штали, где се Исус родио.
Анђели су пастирима дојавили вест о Исусовом рођењу, па су први видели дете. После је звезда репатица довела мудраце света три краља до Исуса. Три Мудраца са истока доносе дарове Богомладенцу Христу. Призор у бројним приказима и уметничким делима укључује свету породицу, мудраца - Валтазара, Мелкиора и Гашпара који су Исусу донели поклоне -злато, тамјан и измирну.
Приказ рођења Исуса по Лукином јеванђељу:
“У оне дане изађе наредба цара Аугуста да се проведе попис свега света. Бејаше то први попис извршен за време Квиринијевог управљања Сиријом. Сви су ишли на попис, сваки у свој град. Тако и Јосиф, будући да је био из дома и лозе Давидове, узиђе из Галилеје, из града Назарета, у Јудеју - у град Давидов, који се зове Ветлајем - да се подвргне попису заједно са својом заручницом Маријом која бијаше трудна. И док су били онде, навршило јој се време да роди. И породи сина свога, прворођенца, пови га и положи у јасле јер за њих није било места у свратишту”.

Димензије

Величина: 50x50
Стил осликавања: Византијски

Како купити?

Цена: 40€

Како наручити?

> Путем e-maila
> Купиндо(ускоро)
> PayPal(ускоро)